Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

26/10/2009 Ενημέρωση κ.Πάγκαλου για τα σκουπίδια της Αττικής

26/10/2009

Αγαπητέ κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,

Καλή επιτυχία στο Έργο σας. άλλωστε έχετε μεγάλη πείρα από την μακρά σταδιοδρομία σας που σας βοηθεί.

Κατά τύχη σήμερα διάβασα σε ένα blog επιστολή που σας έστειλε ένας Έλληνας του εξωτερικού, από Αγγλία, για το Γραμματικό και πληροφορήθηκα ότι έχετε και σεις ασχοληθεί με το θέμα των αποβλήτων της Αττικής.

Σας στέλνω και εγώ με την σειρά μου μερικά στοιχεία από την αφανή δραστηριότητα μου για το θέμα όπως ακριβώς τα μετέφερα πολύ πρόσφατα και στην αρμόδια Υπουργό.

Δεν ξέρω πόσα από αυτά που έχω στείλει κατά καιρούς έχουν διαβασθεί από τους πραγματικούς αποδέκτας.

Η Αττική σας ενδιαφέρει και σας προσωπικά.

Δυστυχώς από τις δηλώσεις της Υπουργού, που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν, συμπεραίνω ότι ούτε αυτή γνωρίζει το θέμα όταν λέει ότι στο Γραμματικό θα γίνουν ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ.

Τα ΧΥΤΥ προυποθέτουν απόθεση μετά από επεξεργασία, αλλά ποία επεξεργασία ? Που γίνεται ?

Εάν ξεκινήσουμε με ένα εργοστάσιο καύσεως τότε τα απόβλητα του, που είναι ένα 5-10% ουδέτερη στάκτη, είναι προιόν για ΧΥΤΥ.

Κάθε άλλο κατάλοιπο προιόν είναι επικίνδυνο, δεν είναι ουδέτερο και αργά ή γρήγορα μολύνει τα υπόγεια ύδατα γιατί οι μεμβράνες των ΧΥΤΥ γρήγορα καταστρέφονται και δεν προστατεύουν το υπέδαφος.

Ενα εργοστάσιο καύσης κοντά ή στα Λιόσια θα μπορούσε παράλληλα με τα νέα σκουπίδια να χρησιμοποιήσει και τα ευρισκόμενα στην χωματερή και να επαναφέρει το τοπίο σε μιά ωραία περιοχή, παράδειγμα η Σιγκαπούρη,

Διαβάστε εάν έχετε λίγο χρόνο και τα παρακάτω και τα συνημμένα, θα σας βοηθήσουν.

Αυτά τα λίγα για ενημέρωση σας.

Φιλικά

Κ. Γεηδουνιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: